Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες τις σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Τετάρτη 13/11/2019.Χαίρεται φίλες και φίλοι συνεχίζεται αυτή η εμμονή βροχοπτώσεων και έντονων καιρικών φαινομένων στην χώρα μας. Συνεχώς δημιουργούνται βαρομετρικά χαμηλά και μας επισκέπτονται σταδιακά αρκετές ημέρες μέχρι τώρα και θα συνεχιστεί αυτή η καιρική κατάσταση.Ο χειμώνας ακόμα δεν έχει δείξει διάθεση να εμφανιστεί με αποτέλεσμα να έχουν το πάνω χέρι οι θερμότερες αέριες μάζες στην ατμόσφαιρα και επειδή η Αφρική μας αγαπάει πολύ μας στέλνει τα καυτά φιλιά της με μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Ο καιρός παραμένει μαλακός όταν επικρατεί αυτή η καιρική κατάσταση. Προς το παρόν θα χαρακτήριζα τον Νοέμβρη φθινοπωρινό μήνα. Τώρα πάμε να δούμε λίγο και να αναλύσουμε την ερχόμενη κακοκαιρία που σας ανέφερα το πρωί που φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρον ατμοσφαιρική διαταραχή. Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Ιταλία και κατάφεραν να δημιουργήσουν και πλημμυρικά φαινόμενα, η κακοκαιρία κινήθηκε ανατολικά και αυτή την στιγμή επηρεάζει σημαντικά θα έλεγα την δυτική Πελοπόννησο με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που ξεπερνάνε τα 6-7 μποφόρ. Σιγά σιγά θα περπατήσει ανατολικά και θα καλύψει μεγάλο κομμάτι της χώρας μας δίνοντας έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις , καταιγίδες τοπικά ισχυρές και ισχυρούς ανέμους στα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Θέλει πολύ προσοχή φίλες και φίλοι τις επόμενες ώρες κυρίως στην δυτική Ελλάδα ⚠️.

Όσο αναφορά για την Μαγνησία απόψε θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν βροχές με τοπικά έντονο χαρακτήρα, προς τα ξημερώματα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και θα ενταθούν κατά τόπους.

Πιο αναλυτικά: απόψε τη νύχτα όπως προείπα θα έχουμε αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις τοπικά έντονες σύντομης διάρκειας όμως. Όσο θα βαδίζουμε προς τα ξημερώματα της Τετάρτης νέες βροχοπτώσεις θα μας απασχολήσουν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο νομό μας δεν αποκλείεται να έχουμε και ηλεκτρική δραστηριότητα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα εξασθενούν σταδιακά και η συννεφιά θα παρουσιάσει μικρά ανοίγματα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ - ΆΝΕΜΟΙ: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12°C έως 16°C θα σημειώσει μικρή πτώση ο υδράργυρος αύριο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 4 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι δώστε προσοχή  εν ώρα κακοκαιρίας κυρίως στις προαναφερθείσες περιοχές της χώρας μας. Μαζί με τις βροχές και τις χαλαζοπτώσεις θα υπάρξει και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης όπως προαναφέρω με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές κυρίως στην νότια Ελλάδα να είναι μαλακός ο καιρός. Αυτό το κοκτέιλ για την εποχή δυστυχώς δεν είναι ευνοϊκό. Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *